Choď na obsah Choď na menu
 


Orechová bábovka

25. 10. 2015
  • 1. Palmarin a práškový cukor mierne nahrejeme a vyšľaháme do peny. Pridáme vajca. Múku preosejeme, pridáme do nej kypriaci prášok do pečiva, škoricu, pomleté vlašské orechy a postrúhanú citrónovú kôru. Zľahka vmiešame súčasne s rumom do našľahanej tukovej peny. 

  • 2. Hmotu vložíme do pripravenej vymastenej a múkou vysypanej bábovkovej formy. Zarovnáme a pri teplote 160 - 180 °C pomaly pečieme 45 - 60 minút. 

  • 3. Po upečení a vychladnutí posypeme práškovým cukrom.​

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

200 g Palmarín
125 g hladká múka
175 g cukor práškový
200 g lieskové orechy mleté
12 g kypriaci prášok do pečiva
  škorica mletá
1 ks citrón
3 ks vajcia