Orechová bábovka
-
1. Palmarin a práškový cukor mierne nahrejeme a vyšľaháme do peny. Pridáme vajca. Múku preosejeme, pridáme do nej kypriaci prášok do pečiva, škoricu, pomleté vlašské orechy a postrúhanú citrónovú kôru. Zľahka vmiešame súčasne s rumom do našľahanej tukovej peny.
-
2. Hmotu vložíme do pripravenej vymastenej a múkou vysypanej bábovkovej formy. Zarovnáme a pri teplote 160 - 180 °C pomaly pečieme 45 - 60 minút.
-
3. Po upečení a vychladnutí posypeme práškovým cukrom.
| 200 g | Palmarín |
|---|---|
| 125 g | hladká múka |
| 175 g | cukor práškový |
| 200 g | lieskové orechy mleté |
| 12 g | kypriaci prášok do pečiva |
| škorica mletá | |
| 1 ks | citrón |
| 3 ks | vajcia |