Choď na obsah Choď na menu
 


Čokoládové šatôčky

25. 10. 2015

1. Malú časť mlieka zohrejeme tak, aby nemala teplotu viac ako 30 °C, pridáme trošku cukru a droždie, prípadne poprášime múkou. Tento kvások necháme 10 - 15 minút vykysnúť.

2. V miske zmiešame zvyšnú múku, mlieko, Palmarin, kryštálový cukor, štipku soli a 2 žĺtka. Po vykysnutí kvások premiešame s týmito surovinami a vypracujeme hladké nelepivé cesto, ktoré prikryjeme utierkou a necháme vykysnúť. Počas kysnutia ho 2 - 3 krát premiesime, aby tak spevnelo a bolo pružné. 

3. Po vykysnutí rozvaľkáme na múkou posypanej doske, nakrájame na štvorce a okreje potrieme žĺtkom. Vložíme kúsky kvalitnej čokolády, preložíme a opäť potrieme žĺtkom. Ukladáme na pomastený alebo papierom pokrytý plech.

4. Necháme podkysnúť a pečieme pri teplote 180 - 200 °C približne 10 - 15 minút.

5. Po upečení potrieme rozpusteným Palmarinom a posypeme práškovým cukrom.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1 ks droždie
1 ks Palmarin (zmäknutý)
1 štipka soľ
200 g múka polohrubá
200 g múka hladká
50 g cukor kryštálový
180 ml mlieko
200 g čokoláda
3 ks žĺtok