Choď na obsah Choď na menu
 


Kysnuté buchty

25. 10. 2015

1. Z mlieka, droždia, cukru urobíme kvások. Vymiesime si cesto, necháme vykysnúť cca 1 hodinu.

2. Keď je cesto vykysnuté, vyvaľkáme si obdĺžnik a narežeme na kocky. Na každý štvorček dáme lyžičkou slivkový lekvár. Konce spojíme a ukladáme na plech vymastený palmarínom dolu lepenou časťou. Natrieme olejom. Takto postupujeme pri každej buchte a ukladáme ich hned vedľa seba.

3. Necháme nakysnúť cca 10 minút. Dáme upiecť na cca 190 stupňoch podľa rúry 20 minút. Treba sledovať keď sú pekné hnedé vyberieme z rúry. Natrieme olejom a budú sa krásne lesknúť

4. Posypeme práškovým cukrom a rozkrájame keď sú trošku vychladnuté. Tým že bola každá natretá olejom pekne sa od seba oddeľujú.

 

 

cesto
1 kg hladkej múky
1 ks droždie
6 ml mlieko vlažné
100 g cukor kryštálový
1 ks vajce
2 dl Palmarín roztopený
1 štipka soli
1 iná Olej Raciol na potieranie
plnka
1 ks slivkový lekvár