Choď na obsah Choď na menu
 


Čerešňová bublanina

25. 10. 2015
  • 1. Pripravíme si piškótové cesto. Vyšľaháme práškový a vanilkový cukor spolu so žĺtkami. Pridáme prášok do pečiva, múku a zamiešame. Prilejeme mlieko, roztopený Palmarin a zamiešame. Ušľaháme tuhý sneh z bielkov a primiešame ho do cesta. Masu vylejeme na vymastený a múkou posypaný plech. 

  • 2. Čerešne umyjeme a osušíme. Obalíme ich v práškovom cukre a naukladáme na vrch cesta. Pečieme iba na 140 stupňoch 30 minút.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

150 g Palmarín
250 g múka polohrubá
1 ks kypriaci prášok do pečiva
150 g cukor práškový
1 ks vanilínový cukor
  čerešne
4 ks vajcia
150 ml mlieko