Choď na obsah Choď na menu
 


Oškvarkové pagáče

25. 10. 2015

 

CESTO
700 g polohrubá múka
250 g maslo/margarin
180 ml smotana na varenie
1 dl mlieko
1 štipka curku
1 štipka soľ
2 ks vajcia
300-400 g oškvarky mleté
1 ks droždie

1. Do vlažného mlieka dáme cukor a nadrobíme doňho droždie. 

2. Zomelieme si oškvarky. Z múky, masla, smotany, vajec, soli, kvásku vypracujeme cesto. Cesta necháme vykysnúť na teplom mieste.

3. Cesto si rozvaľkáme a potrieme 1/3 zomletých oškvarkov. Cesto na 4razy zložíme. Toto zopakujeme ešte dva krát po 20 minútach.

4. Cesto rozvaľkáme, nožíkom narežeme mriežku na vrchu cesta. Povykrajujeme pagáčiky, dáme na plech a potrieme vajíčkom. Pagáčiky ešte chvíľku necháme v teple vykysnúť a môžme ich dať piecť na 180°C asi 20 minút